Bár a reggeleket általában csak a hűvős tavaszi csend járja át,  ez az áprilisi virradat mást ígért. A Kézdivásárhelyi Közösségi Szolgáltatási Komplexum udvarán lelkesen gyülekeztek kicsik, nagyok. Különleges nap a mai, hiszen a Wegener Pro Sanitate Alapítvány jóvoltából a komplexum által felkarolt fogyatékkal élő ellátottak, családi krízishelyzetben lévők, valamint a Szentkereszty Stephanie Lakásotthon neveltjei egész napos kiránduláson vehettek részt. Kéz a kézben, együtt, egymásért.

Az előkészületek lelkes pilanatainak megörökítése után a  25 fős közösség útnak indult célba véve Bálványos környékének természeti szépségeit.

 

Első megállóként a Bálványos felé vezető útmenti borvízforrásoknál sétáltak a kirándulók, majd ezután az  Apor Lányok feredőjét ismerhette meg a kis csapat. Mozgásos tevékenység, futóverseny, csapatjáték következett. A gyalogösvény tájelemei és az útmutató táblák fürkészése után a kirándulók rábukkantaka jellegzetes forrásüregekre. A bugyogó forrásvíz jótékony hatásait a közeli pihenőhelyen ismertették a kísérők tízóraizás közben.

A természeti sétát fagyizással, teázássa egybekötött hosszú beszélgetés követte a helyi vendégfogadónál, majd a csapat megérkezett a várva várt úticélhoz, a Grand Santerra Spa wellness központba. Maradandó élmény ez az ellátottaknak,felfedezés örömét mindannyian másként élték meg.

 

 

Az érkezés első pillanatai még kéz a kézben teltek, majd a kísérők felügyelete mellett mindenki megismerkedhetett a wellnessrészleg által nyújtott lehetőségekkel. A fürdőzés, úszás mellett, mely remek kikapcsolódást, felemelő élményt nyújtott, a kirándulás résztvevői megtapasztalhatták a szaunázás és a sókamra jótékony hatásait is.

A különféle wellnesselemek felfedezése közben üdítőzéssel egybekötött pihenőkre is sor került, melyek irányított beszélgetésekre is alkalmat adtak.

A wellnessprogram lejárta után a kiránduló csapat élményekkel gazdagodva távozott. A hazaúton a kirándulók megosztották egymással lelkes beszámolóikat, élményeiket.

Azok az ellátottak, kik egészségügyi vagy egyéb jellegű problémák miatt nem vehettek részt a bálványosi kiránduláson, cukrászdába látogattak el.

A Wegener Pro Sanitate Alapítvány támogatása nemcsak emlékezetes pillanatokat adott a kirándulóknak, hanem lehetőséget nyújtott felfedezésre, tapasztalásra, tanulásra, egymás elfogadásának jegyében.